2019-03-04 181 views
今日去食呢間居酒屋,師傅係日本人,連食客都有不少日本人,有少少置身日本既感覺蟹忌廉薯餅 $98即點即炸,夠晒熱辣辣酥脆到不行好香忌廉味,不過蟹味唔係好出伴碟既椰菜絲,青瓜同蕃茄仔都好鮮甜,值得一贊月見雞肉棒 (附生雞蛋) $38雞肉丸幾好食,不過偏咸少少蛋好黏,唔流質,用唔到蛋汁黎點雞肉不過就算點到既部分,蛋味都唔係好強Btw, 之前食過幾間既雞肉棒都會有啲軟骨增加口感,呢間就咁雞肉,普通左少少厚燒玉子 $40玉子係凍既甜蛋,蛋味都幾香唔鍾意太甜既,可以點少少壽司鼓油,一樣好食日式炒羊肉 $120用鐵板上,上菜時醬汁仲滾緊滋滋聲熱到啲香味出晒黎調味幾香口,羊肉片有羊味不過唔羶芽菜,洋葱好清甜配埋食剛啱好南瓜同青椒微焦,都係好出色估唔到配菜都咁好食滑蛋黑豚肉煮 $168賣相好吸引,用鍋上,放左一陣食都仲係熱原本以為有飯,原來得豬扒滑蛋豬扒肉質好鬆軟,邊位有舊肥膏,中意一齊食或咬走佢都好方便,師傅應該有落啲黑椒調味,幾香,配埋甜甜地滑蛋食,一流大部分食物基本上都係偏重口味建議配酒阿

蟹忌廉薯餅 $98
即點即炸,夠晒熱辣辣
酥脆到不行
好香忌廉味,不過蟹味唔係好出

伴碟既椰菜絲,青瓜同蕃茄仔都好鮮甜,值得一贊

月見雞肉棒 (附生雞蛋) $38
雞肉丸幾好食,不過偏咸少少
蛋好黏,唔流質,用唔到蛋汁黎點雞肉
不過就算點到既部分,蛋味都唔係好強

厚燒玉子 $40
玉子係凍既甜蛋,蛋味都幾香
唔鍾意太甜既,可以點少少壽司鼓油,一樣好食

日式炒羊肉 $120
用鐵板上,上菜時醬汁仲滾緊滋滋聲
熱到啲香味出晒黎
調味幾香口,羊肉片有羊味不過唔羶

芽菜,洋葱好清甜
配埋食剛啱好
南瓜同青椒微焦,都係好出色
估唔到配菜都咁好食

滑蛋黑豚肉煮 $168
賣相好吸引,用鍋上,放左一陣食都仲係熱
原本以為有飯,原來得豬扒滑蛋

大部分食物基本上都係偏重口味
建議配酒阿