朝早去完南大嶼郊遊,出返東涌食下午茶。舟車勞頓,唔係太開胃,於是就叫咗個辛辣拉麵刺激下胃口。1️⃣辛辣熟成濃湯拉麵基本上係熟成濃湯拉麵,加一啖辣油喺面。湯底濃厚係基本,鹹度適中。不過我多手,加多左幾羹黑蒜油,味道就變得太過鹹。麵條我就選擇左硬,彈牙而不黏稠。唯一美中不足,就係配料唔係好夠,如果叉燒可以比多一塊 ,客人會更加滿意、滿足。同行者有選擇其他味道,我哋最後得出一個結論,就係叫未到最基本嘅一個拉麵,然後自己再按個人口味添加醬料,其實都係一樣。本身想去一風堂,但留意到最近幾次服務以及出品每況愈下,於是就想試吓新嘅嘢,結果亦冇令我失望。Written by Andrew想睇更多食評?記得follow我哋Instagram @mespirit.dining!仲要支持我哋嘅自家飲食專頁 @mespirit.hk

1️⃣辛辣熟成濃湯拉麵

Written by Andrew
仲要支持我哋嘅自家飲食專頁 @mespirit.hk