南瀛水產

Nan Ei Sui San
Friday night 慰勞下自己辛苦工作做一個星期,同朋友黎食餐好少少嘅~想食日本野,又有一批冇試新野,所以就上網搵下有冇餐廳好,之後就揀左呢間試下。我地首先食左個軟殼蟹沙律。比料唔辜寒,好多軟殼蟹,每隻基本上都有D肉食,唔會得皮,而且炸得好香。再食下菜均勻返D熱氣野啦😂 啲菜都新鮮,幾好~刺身呀!!冇乜野好講,淨係想講好新鮮好好食,唔會切到好薄亦唔會太厚,啱啱好,一流我地仲叫左另一個刺身黎試,係左口魚黎,好新鮮好好食🤣見呢個卷個名幾得意就嗌左黎試下。其實就係海膽同蟹肉,好好食入面包住係蟹肉,好多,出面飯唔會包得太多,比例好。上面D海膽好新鮮,一齊食口感超正,又好味~我地仲叫左另一個卷物同刺身。擺盤好靚 唔只睇得,仲食得~見到咁大舊海膽就好興奮😂 好似未食過咁大條嘅海膽。平時行超市就睇多,但未試過買黎食。小編都好鍾意食吞拿魚蓉,又鍾意食三文魚子,呢個拼盤好啱食🤣黎個 close shot 比大家恨下先🤣小編好鍾意食牛舌,叫左碟黎同朋友一齊食。幾冧又唔會咬唔開,好香我地又嗌左D海鮮黎食,全部望落都好新鮮好吸引個爐就係枱面,侍應會幫我地整埋~呢個蟹膏好好食,唔太咸,味道夠濃,雖然有少少

我地首先食左個軟殼蟹沙律。
再食下菜均勻返D熱氣野啦😂 啲菜都新鮮,幾好~
軟殼蟹沙律

東瀛五點盛

我地仲叫左另一個刺身黎試,係左口魚黎,好新鮮好好食🤣
平目刺身

見呢個卷個名幾得意就嗌左黎試下。
其實就係海膽同蟹肉,好好食

入面包住係蟹肉,好多,出面飯唔會包得太多,比例好。
上面D海膽好新鮮,一齊食口感超正,又好味~
雲丹蚧肉卷

我地仲叫左另一個卷物同刺身
擺盤好靚
 唔只睇得,仲食得~
小編都好鍾意食吞拿魚蓉,又鍾意食三文魚子,呢個拼盤好啱食🤣

黎個 close shot 比大家恨下先🤣
南瀛卷

小編好鍾意食牛舌,叫左碟黎同朋友一齊食。
幾冧又唔會咬唔開,好香

香蒜牛舌

我地又嗌左D海鮮黎食,全部望落都好新鮮好吸引

個爐就係枱面,侍應會幫我地整埋~

呢個蟹膏好好食,唔太咸,味道夠濃,雖然有少少heavy但偶而放縱下都ok嘅🤣
蚧味噌甲羅燒

個飽魚好彈牙好新鮮,燒得好香口,正!
活鮑魚

第一次食咁大隻蠔,好正好正好正!!小編好鍾意食蠔,勁開心

好厚肉,好新鮮,勁滿足!
牡蠣

我地最後叫左佢地個招牌甜品,上面係雪糕下面係沙冰咁,好清爽,正

南瀛沙冰雪糕

我地仲叫左幾杯野飲~
軟殼蟹沙律
東瀛五點盛