2017-11-09
同朋友收工岀黎食個飯,約左係大家都方便嘅尖沙咀食 每次行K11都比GOCHISO嘅酒瓶天花吸引住,真係好fancy,所以今次就揀左食呢間吶。呢到係主打和風洋食嘅 Fushion菜~坐低飲杯野relax下先。左邊係朋友點的熱飲 Choco Fun English Tea,我就點左 Coffee Caramel Frozen 提提神餐湯係推薦嘅特濃南瓜粟米忌廉湯秋天飲一碗暖湯感覺好幸福~南瓜粟米味好濃好香甜,加左啲豆豆又幾好味見到有期間限定 seasonal seafood,呢個生蠔配柚子啫哩幾特色生蠔新鮮大隻,咖啡色一粒粒果啲就係柚子啫哩,食落酸酸甜甜好開胃自選小食拼盤,有炸雞、焗釀帶子大蘑菇同蝦牛油果法包多士。炸雞熱騰騰炸起,外邊脆卜卜不過入面啲雞肉仲係好嫩滑!脆卜卜嘅法包多士都好好味,個醬加牛油果 perfect match嗌左兩個主菜 share~ Margherita pizza 好香阿!自家製pizza 餅底果然係唔同啲呢,唔會好油,食落乾食脆口另一個係西班牙風海鮮飯,有幾款唔同嘅海鮮舖滿晒用鐵鍋上菜可以keep住飯嘅溫度~抵讚雖然已經食到超級滿足,但都留返小小個胃食甜品!呢到
餐湯係推薦嘅特濃南瓜粟米忌廉湯
雖然已經食到超級滿足,但都留返小小個胃食甜品!呢到啲甜品好吸引阿~ 我地點左宮崎產番薯焦糖口味嘅荷蘭鬆餅
熱騰騰嘅鬆餅伴冰凍嘅雲厘拿雪糕絕對係味覺上嘅享受鬆餅軟軟糯糯,有布丁般嘅口感~