2023-09-10 183 views
平時星期六日就係要盡情放鬆一下,今次嚟到呢間貓貓Cafe,裏面係日式榻榻米風格,而且座位一啲都唔迫,感覺好溫馨好寫意!呢間貓貓Cafe免入場費,只要叫一份套餐,就可以坐9️⃣0️⃣分鐘,每個套餐都包左沙律或者餐湯同埋一杯嘢飲,超抵食,真係嚟多幾次探貓都唔過分!餐廳有四十幾隻貓🐈🐈‍⬛,已經用貓圈顏色嚟分辨唔同貓貓嘅性格,大部份都任摸唔嬲,超級乖!客人仲可以叫啲烚雞肉喂貓,比貓圍嘅感覺真係好幸福,所有壓力都瞬間冇晒❤️!------------------------------🍔◖雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角◗ $158個漢堡好厚,裏面夾住兩片車打芝士筒漢堡扒,都幾足料!牛肉味香濃,加上半溶嘅芝士,食落味道夠晒香,啖啖滿足!個薯角都係啱啱炸好,熱辣辣外層好脆,裏面口感好綿密,好食!🥐◖Oreo曲奇雪糕窩夫◗ $88用咗牛角包窩夫,加上一球曲奇雪糕,窩夫好香牛油味有夠脆,一熱一凍咁食好好食!🍗◖日式唐揚炸雞◗ $68唐揚炸雞整得幾香,食落微脆唔會好油,可以點埋蛋黃醬一齊食,味道唔錯但粉漿有啲厚身呢~🍵◖鮮奶抹茶◗ 跟餐+$20呢個抹茶鮮奶抹茶味都幾濃郁,但覺得同奶味唔係融合得咁好,抹茶嘅

🍔◖雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角◗ $158

🥐◖Oreo曲奇雪糕窩夫◗ $88

🍗◖日式唐揚炸雞◗ $68

🍵◖鮮奶抹茶◗ 跟餐+$20
呢個抹茶鮮奶抹茶味都幾濃郁,但覺得同奶味唔係融合得咁好,抹茶嘅口感亦都唔夠醇,叫咗少甜都頗甜,抹茶控表示有少少失望~

🍑◖白桃梳打◗ 跟餐+$15
呢杯白桃梳打正常甜度,飲落啱啱好,幾清新!

🌟Encore指數:8.9/10