2013-08-21 307 views
其實都食過佢好多次早餐, 不過茶餐廳來來去去都係果D, 唔太特別所以冇寫, 但今次精選2個特別少少的早餐寫下啦~~ 鮮茄肉碎麵 多數食開的鮮茄都係真係用蕃茄去煲的汁, 但佢呢度竟然係用午餐的羅宋湯去做湯底, 而且好杰身, 又多什菜, 基本上可以成碗清哂, 但實在太飽, 都飲唔哂碗湯~~ 肉碎份量時多時少, 但肥膏偏多~ 火腿奄列+牛油方包 火腿份量唔多, 奄列又係睇手勢, 時大份時細份, 同埋偏油咗D~ 牛油方包好軟熟, 牛油份量唔太多~ 皮蛋肉碎粥冇SET定係咩粥, 要每次問, 今次咁啱係皮蛋肉碎粥, 皮蛋又係整碎的, 咁樣會出味D, 粥底都幾杰身, 算係唔錯 煎蘿蔔糕個粥餐有得選蘿蔔糕定係蝦米腸, 我選咗蘿蔔糕, 不過煎得唔夠香, 而且好大陣焦味, 似係個獲煲乾水果陣味, 唔知係咪蒸糕果陣搞wor咗, 而且又好粉, 料又唔多, 麻麻地, 我都食唔哂 熱華田都好夠味, 而且奶味偏重 熱奶茶都幾夠味, 唔錯

鮮茄肉碎麵
鮮茄肉碎麵
肉碎份量時多時少, 但肥膏偏多~

火腿奄列+牛油方包
火腿奄列 牛油方包
牛油方包好軟熟, 牛油份量唔太多~

皮蛋肉碎粥
皮蛋肉碎粥

煎蘿蔔糕
煎蘿蔔糕

熱華田
熱華田
都好夠味, 而且奶味偏重

熱奶茶
熱奶茶
都幾夠味, 唔錯
2012-11-18
$23 (Breakfast)