2023-07-02 344 views
呢排對拉麵幾有興趣 所以呢晚又搵咗啲特別嘅拉麵店食啦🐮 一睇個餐廳名就知主打拉麵上面嘅牛肉啦 呢日係星期五 加上拉麵店座位有限 所以門口都排咗條小人龍😮燒牛肩胛拉麵有三款湯底可以選擇 我揀咗香蔥醬油湯🍜 湯底唔會好重鹼水味 飲落口唔會得個鹹字 仲同幼身拉麵幾夾 幾鍾意佢嘅牛肩胛 燒得好香 而且唔會太熟 唔會好韌咬唔開😉慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵呢碗係粗身拉麵 食落口粗度幾似烏冬 但相對較有咬口😚 我就鍾意呢個沾麵多啲 可能係本身我個人偏好粗麵掛湯嘅口感多啲😛 安格斯牛小排慢煮過 再放入熱辣辣嘅沾麵湯入面可以更加半生熟 呢個濃蝦湯呈橙紅色 味道好濃郁 仲有啲櫻花蝦喺入面 雞軟骨餃子呢間拉麵店有好多款餃子選擇 比較特別嘅有苦瓜餃子或者wasabi餃子🥟 不過呢晚就食佢嘅新產品雞軟骨餃子 有雞軟骨令到餡料多咗爽脆嘅口感飲品烏龍茶同罐裝啤酒都係好夾呢間餐廳嘅氛圍同食物 呢度嘅啤酒仲要係Kirin🍻雖然呢次冇揀到有和牛嘅拉麵 但係牛肉嘅質素都有中上質素🥰 難怪大家要排隊都嚟幫襯呢間拉麵小店

雞軟骨餃子
雞軟骨餃子