2023-10-21 40 views
朋友帶路去咗太子呢一間山東小城 ,原來係大角咀名店嚟㗎,太子呢間係第二分店😍呢度主打山東美食,signature有黑色嘅墨魚餃,朋友係大角咀街坊,佢話好多區外人都會特登走入大角咀食佢🥟食品選擇都幾多🥢價錢仲好親民。一場嚟到一定要食下呢度嘅餃子,叫咗比較少有嘅京蔥羊肉煎餃,一份5隻,饀料飽滿,一咬落去勁多汁😆冇誇張,係爆汁💦羊羶味啱啱好,唔會過濃,夾埋蔥好香。仲點咗一份小食雞絲粉皮,小份已經好大碟,粉皮好煙靭,雞絲嫩滑份量多🐔食完小食就到主食啦,揀咗兩款菜飯🍚紅燒牛肋肉菜飯,牛肋肉煮到好稔好入味,菜飯唔會好油。而炸豬扒就炸到金黃色,香口得嚟無乜油膩感覺,仲幾多肉汁,配嘅蒜蓉辣醬好惹味👍🏻