剛踏進餐廳,霓虹燈帶紫的燈飾十分有趣店內傳來濃烈的椰香味,套餐$198放題打邊爐,大部分淥料都可無限追價,食物質素以這價位來說相對高質,醬料亦都齊全蔥,蒜,辣椒等,不過一定要是泰式醬,沾落食物嘅味道酸酸甜甜,別有一番泰式味道。呢一日湯低點咗冬陰公湯因為伙伴唔太食辣嘅關係,所以叫咗小辣,湯底椰香重,同時相對鮮甜,因湯底裏面放咗好多大蝦同青口. 打邊爐以外,火鍋店居然有泰色生菜包同泰式鳳爪生菜包味道香,因為放多咗肥豬肉,口感更為滑口及香口,對我來講我幾鍾意,不過唔食肥嘅人,可能尚有保留。火鍋配料絕對齊全,牛肉,羊肉,豬肉應有盡有我最鍾意五花腩同排骨,五花腩油脂豐富,彈牙。而我第一次用排骨打邊爐,居然有意外驚喜,肉味突出,間格軟骨味道爽口新奇 同時亦可以追加海鮮拼盤都係幾十蚊海鮮新鮮,居然有兩隻鮑魚,同埋拳頭咁大隻嘅螺頭,呢個價錢相當抵食👍最緊要係最為抵讚嘅係邊間餐廳嘅上菜速度係可以用賽車黎比美,前嗰頭叫完唔使5分鐘就上枱,而比嘅份量亦都十分慷慨。甜品雖然冇雪糕,但係有幾款泰式嘅傳統甜點相當唔錯💕
剛踏進餐廳,霓虹燈帶紫的燈飾十分有趣

呢一日湯低點咗冬陰公湯

打邊爐以外,火鍋店居然有泰色生菜包同泰式鳳爪

火鍋配料絕對齊全,牛肉,羊肉,豬肉應有盡有

同時亦可以追加海鮮拼盤都係幾十蚊

甜品雖然冇雪糕,但係有幾款泰式嘅傳統甜點相當唔錯💕

2018-12-06
$250 (Dinner)
  • 招牌泰陰功
  • 海鮮盤