2019-04-21 51 views
其實應該立例將MK文化好好保存😜 今日黎到TOP呢個新商場,路過雞翼山🐥 本來已經飽餐一頓,但又抵受唔住新鮮誘惑 (係雞翼,唔係心穎😎)雞翼山有齊典型打咭店元素📸面對住大街, fancy pink pink 既店面💗 ,少女閨房般既backdrop👧 充滿人生大道理既字句「不要儀態,只想吃雞翼」👨‍🎓 但我覺得最重既係佢用緊sony 喇叭聲咁墳陳奕迅既歌,同個fancy 少女環境唔夾,但咁先係MK 😎😎揀咗最重口味既鼠尾草咸蛋黃哥口味,店可以揀四隻或六隻咁上,不過無得溝埋一齊黎😨 原先諗住拿走,變咗用外賣盒上,外賣盒仔好精緻 , 粉紅色屋仔盒🏠,側邊sip咗手套同牙纖旗仔🚩 打開盒仔隔油紙裝住雞翼🐥,一開盒啲味衝出黎,聞都已經油膩😜,抽出黎見到表面一絲絲黃金醬,咬落去啲滾油必晒出黎🌋🌋沿住隻叉🍴流落手度,直頭係辣手🔥終於明點解話會無儀態其實食雞翼,最有意思係佢只有薄薄一層皮包實小小既肉😗 你係要好似鳳爪剝骨咁去{妹/輪}隻雞翼,所以佢表皮既醬好緊要,而中心既肉亦要入味🤓 濃厚既蛋黃醬係每一啖都綻放係口腔中,而入面既肉汁同油流出黎浪係口入面係完全享受晒雞翼既每一分😍😍不過要講句,蛋黃醬搶

鼠尾草咸蛋黃哥

其實食雞翼,最有意思係佢只有薄薄一層皮包實小小既肉😗 你係要好似鳳爪剝骨咁去{妹/輪}隻雞翼,所以佢表皮既醬好緊要,而中心既肉亦要入味🤓 濃厚既蛋黃醬係每一啖都綻放係口腔中,而入面既肉汁同油流出黎浪係口入面係完全享受晒雞翼既每一分😍😍不過要講句,蛋黃醬搶到根本食唔到鼠尾草味🤣

6隻雞翼盛惠48,好彩係復活長假前既夜晚9點,唔駛點排,等佢鮮炸起都係10分鐘之內💪💪

2019-04-18
$48 (Dinner)
  • 鼠尾草鹹蛋黃哥