2023-07-03 80 views
同朋友喺附近睇完戲,想食下海鮮又想打邊爐,於是嚟到威達商業大廈嘅明記 ‧ 潮鍋。店內空間闊落,加上無時間限制,價錢仲好抵,難怪晚市時間都好熱鬧呢~鍾意食海鮮火鍋嘅要嚟試吓呀!😋今晚我哋叫咗至尊海鮮套餐B,再加配其他打邊爐配料,湯底喺比較清甜嘅湯鮮茄薯仔湯鍋。放海鮮嘅時候,店員都主動提醒我哋留意煮食嘅時間,服務親切,枱上都有餐牌提示,唔使驚煮耐咗啦~✨波士頓龍蝦🦞海鮮盤海鮮盤份量十足,包括有波士頓龍蝦、鮮活鮑魚、蟶子王、大元貝,仲有廚師發辦嘅魷魚片同蜆等等。鮑魚肉質細嫩,口感鮮甜,而龍蝦🦞肉質結實彈牙,仲啖啖肉夠曬爽口。 蟶子同元貝同樣新鮮,肉質肥美。✨東瀛刺身拼盤刺身拼盤有三文魚腩、油甘魚、北寄貝等等,魚生唔單止厚切仲好新鮮。✨即包明記雲吞王 🥟雲吞皮薄餡靚,足料好味。✨手打墨魚滑 墨魚滑口感豐富,煮耐咗都唔會變形發脹,打邊爐必點。✨脆炸響鈴響鈴超級鬆脆,夠曬脆卜卜之外,仲有豆味呢!
✨波士頓龍蝦🦞海鮮盤
波士頓龍蝦
大元貝
東瀛刺身拼盤
✨東瀛刺身拼盤
即包明記雲吞王
✨即包明記雲吞王 🥟
雲吞皮薄餡靚,足料好味。
手打墨魚滑
✨手打墨魚滑
墨魚滑口感豐富,煮耐咗都唔會變形發脹,打邊爐必點。
脆炸響鈴
✨脆炸響鈴
響鈴超級鬆脆,夠曬脆卜卜之外,仲有豆味呢!
Type of Meal
Dinner