2025-01-10
呢間旺角嘅港式串燒店真係好抵食,每串串燒低至$7,呢晚就同友人嚟咗食啦🤗串燒♦️烤美國牛肩肉呢個牛肉肉味超級香濃🐮 尤其係佢有少部份嘅肉會有少少牛嘅脂肪,唔會齋瘦肉乾身🤣 ♦️烤大漠羊肉串羊肉串食落口唔會太羶,加埋佢嘅調味真係好夾,略帶少少辣,不過就好啱我嘅口味🐑♦️泰式小豬頸肉個人幾鍾意呢個豬頸肉,因為佢烤得夠乾身,但係食落口又夠Juicy🐷♦️烤雞軟骨每粒雞軟骨都幾大粒,呢個烤得好乾身,食落口好美味,令到我好想加單嗌多幾串😝♦️烤脆雞皮呢個雞皮一串都有好多,不過佢呢一種串嘅方法令到雞皮唔算好乾身🐥 雖然唔算好香口嗰款,但係就冇咁熱氣,而且燒過嘅油脂感都低啲。烤新鮮生蠔一份有兩隻,可以選擇芝士或者蒜蓉味,我哋今次揀咗蒜蓉味,上面嘅調味仲加咗少量嘅辣椒,所以食落口更加惹味🌶️ 蠔肉都算幾大隻,入口Creamy🦪粗店烤粟米諗住食咁多肉,嗌返少少蔬菜食吓🌽 呢份烤粟米已經切開咗,等我哋唔使食得咁狼狽。用上少少芝士粉同埋香辣粉調味,不過其實主要都係食到粟米嘅香甜。芝士撈公仔麵雖然呢個好邪惡,但係好推介大家嗌呀,上碟時熱辣辣,芝士份量又夠多,鍾意多汁嘅我都覺得足夠撈晒成個麵🍜 炸黃金小饅頭一份兩個適合同朋
串燒
烤新鮮生蠔
粗店烤粟米
芝士撈公仔麵
炸黃金小饅頭
一份兩個適合同朋友分享🍞 炸饅頭外皮香脆金黃,餐廳已經預先倒上煉奶,再灑少少芝麻喺面,更加香口。
朱古力煉奶麻糬
呢個麻糬好煙韌,外脆內軟嘅感覺🙊 入面嘅麻糬冇任何餡料,靠外面嘅朱古力醬煉奶同埋黃豆粉調味,但係真係超級有幸福感🍫
食完咁多款美食都非常飽啦😎 值得一提,餐廳有提供保溫爐板烘住啲串燒,咁就唔怕啲串燒會凍晒 。