2022-09-22 324 views
Liberty Coffee & Wine² 喺正我公司附近所以成日都會經過,外面綠色嘅牆身係遠處望到都好吸引!之前已經同朋友試過黎食lunch,不過真係太匆忙啦🥲冇得好好地坐低享受下美食同打卡,今次收工約左朋友再試下佢既晚餐🤤。。🔘新鮮刺身帶子黑松露意大利飯 | $178評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 一上枱就比上面果兩大粒帶子吸引住,用牛油將帶子輕輕煎過,外面香噴噴,內𥚃就保持到一定嘅鮮味😳意大利飯好creamy,中間有啲洋蔥粒🧅增加口感,加上黑松露味香濃,啖啖都好正🤤。。🔘羅勒青醬煎西班牙豬鞍 | $238評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 呢個西班牙豬安大大份好厚身,但肉質幼嫩而彈牙,啖啖肉好正🫶🏼食落一d都唔乾仲好多油汁添!配埋羅勒青醬真係好match好好食!伴碟嘅粗薯條都好正即叫即炸㗎🫢。。🔘Guava Pink | $78評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 呢杯粉紅色既mocktail有番石榴、柚子、青檸、玫瑰同埋梳打水,酸酸甜甜,非常refreshing!。。🔘開心果Latte評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 開心果味嘅雪糕我諗好多人都應該有食過,但開心果味既latte大家又有冇飲過呢?呢個真係好特別💚

🔘新鮮刺身帶子黑松露意大利飯 | $178

羅勒青醬煎西班牙豬鞍

🔘羅勒青醬煎西班牙豬鞍 | $238
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

Guava Pink

🔘Guava Pink | $78

🔘開心果Latte
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑
評語: 開心果味嘅雪糕我諗好多人都應該有食過,但開心果味既latte大家又有冇飲過呢?呢個真係好特別💚係有好濃郁嘅開心果味,而且擺盤都好靚,推介俾鍾意開心果嘅朋友!

朱古力窩夫配雪糕

🔘朱古力窩夫配雪糕 $98
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語: 大家如果要試佢嘅甜品窩夫記得一定要預早少少時間落order,因為全部都係即叫即整㗎。所以送上枱嘅時候仲係熱辣辣,窩夫外脆內軟,而且仲有好濃厚嘅朱古力味,再配上雪糕,好快就同朋友成個KO哂🤤

🔻Pet-friendly架
🔻師生/醫護/護士/消防 9折💛
🔻秋天無咁熱既時候會打開綠色窗,打卡一流
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
羅勒青醬煎西班牙豬鞍