2025-01-17
早兩日收工,見呢度人流幾多應該無伏,menu價錢又合理,就決定係呢間泰國餐廳食晚飯。兩個人叫左個湯,兩個小食,菜同炒飯,份量同味道都唔錯,難怪weekday都咁多人幫襯。🌟泰式鮮蝦冬蔭功湯(小)二人份量剛剛好,重非常足料,有蝦🦐、秀珍菇同車厘茄。湯底酸辣好開胃,好重香料同海鮮味,味道濃郁得黎唔會搶喉,個人覺得好飲過好多九龍城既泰國餐館出品。🌟飛天通菜🥗泰式既炒通菜唔知點解零舍好味。有鑊氣又咸咸香香,有辣椒絲所以有少少香辣,幾惹味。🌟燒豬頸肉🔥豬頸肉燒得好香,肉質爽口,有炭燒感覺,周邊重燒到脆脆哋好正,點唔點醬汁都咁好味!🌟蒜蓉牛油雞中翼睇到牆上張相就好想叫黎試,睇落好香口😜上碟足足有7隻雞中翼,蒜蓉同牛油組合無得輸,聞到已經流晒口水🤤雞翼炸得香脆可口,外層酥脆,內裡多汁👍🏻滿足😌🌟泰式香芒蟹肉炒飯呢個配搭第一次食,有新鮮感❤️$73食到呢個蟹肉同芒果嘅份量真係超值。除咗性價比,佢味道都做得好好,炒飯粒粒分明重夠哂鑊氣,下次一定encore! 😊
🌟泰式鮮蝦冬蔭功湯(小)
🌟飛天通菜🥗
🌟燒豬頸肉🔥
🌟蒜蓉牛油雞中翼
睇到牆上張相就好想叫黎試,睇落好香口😜
🌟泰式香芒蟹肉炒飯