2023-05-29
全港首創露營風火鍋, 淨係呢個主題都夠哂gimmick, 餐廳位置十分寬敞, 佈置設計十分有心思, 木枱椅, 露營櫈, 帳篷, 燈飾, 再加上到處也放滿綠色的植物盆景等擺設,營造出大自然戶外露營的感覺 🔮花膠雞湯(半隻)餐廳主打的花膠雞鍋絕對真材實料,用多隻鮮雞大量豬骨,金華火腿等熬上數小時至金黃色,再加入圓筒花膠,入口不但鮮甜濃郁,帶點膠質黏黏的,滿滿骨膠原之感,而且還有濃香的金華火腿味. 店員十分有禮貌,讓我們打完卡,再幫我們把整隻雞剪開小塊,鮮雞肉質嫩滑,而且廚師絕不吝嗇材料,還有好幾件大大塊的圓筒花膠,滋補咁滿滿呢。食完花膠和雞件,我仲連續飲咗兩碗兩碗湯,都已經飽咗一半了🔮安格斯牛肩胛 手切牛肩胛擺盤精緻,牛味相當濃,軟腍甘香🔮黑白無常(四粒)兩粒墨汁墨魚丸和兩粒八爪魚丸,爽口彈牙,中間還有很多的墨魚粒,真材實料 🔮蟹籽鮮蝦滑 蝦味濃郁,鮮甜彈牙,上面鋪滿蟹籽,份量也不少啊! 🔮蜂巢冷豆腐 冇諗過會咁大碟,冷豆腐朔索晒雞湯汁,超級滋味呀! 🔮Asahi 打邊爐就梗係要飲啤酒啤啤佢先至夠爽㗎嘛!以這個花膠雞鍋用嚟打邊爐,食物格外香濃,唔需要蘸任何豉油醬汁味道已十分足夠!
🔮花膠雞湯(半隻)
🔮安格斯牛肩胛
手切牛肩胛擺盤精緻,牛味相當濃,軟腍甘香
🔮黑白無常(四粒)
🔮蟹籽鮮蝦滑
蝦味濃郁,鮮甜彈牙,上面鋪滿蟹籽,份量也不少啊!
🔮蜂巢冷豆腐
冇諗過會咁大碟,冷豆腐朔索晒雞湯汁,超級滋味呀!
🔮Asahi
打邊爐就梗係要飲啤酒啤啤佢先至夠爽㗎嘛!
以這個花膠雞鍋用嚟打邊爐,食物格外香濃,唔需要蘸任何豉油醬汁味道已十分足夠!餐廳打卡位處處真的很適合一班姊妹們來,打個靚卡,飲個靚雞湯來補一補;又或者三五知己來個係仿露營聚一聚也很適合不過。!
Other Info. :
👉餐廳的花膠雞濃湯,每天限量20喎,建議大家可以訂枱時先預留