2019-06-27
今日阿仔又要去朗豪坊度睇巴士, 睇巴士之前我哋喺附近搵下有咩食, 行到砵蘭街附近, 見到有間居酒屋, 有做午市定食, 睇個餐牌覺得ok所以入去試下, 見餐廳其實有一個五人同行一人免費嘅優惠, 但係我哋當日得四個人所以享用唔到, 餐廳內裝修都幾有日本風, 座位主要以卡位和半卡位為主。燒牛肉拉麵定食呢度嘅定食配菜都幾多, 有沙律,魚生, 卷物, 仲有雪糕糯米糍, 幾抵食, 味道方面沙律菜夠爽口配日式芝麻醬, 三文魚刺身夠鮮味, 燒牛肉燒得夠香口, 唔靭, 個燒汁味道唔錯 ,唔會過甜。銀鱈魚西京燒定食銀鱈魚燒得好有焦香味, 肉質幾嫩滑, 點少少蛋黃醬配飯一流。壽司刺身定食呢個定食配咗沙律,拉麵 ,麵豉湯, 拉麵和麵豉湯都正常味道, 壽司有三文魚, 油甘魚,立魚, 帶子, 刺身有油甘魚和三文魚, 雖然係壽司定食但係就魚生料都唔馬虎, 切得幾厚, 幾新鮮。總括呢度嘅午餐定食都幾抵食, 幾啱附近嘅打工仔一班同事落嚟食飯。
燒牛肉拉麵定食
銀鱈魚西京燒定食