喺旺角想求其食返餐,都會去女人街睇睇。💡經過呢間餐廳就畀畀門口嘅「窮撚賣咖啡」霓虹燈牌吸引住!餐廳有兩層,入面純白色嘅裝修配上波希米亞風嘅毛毯同乾花裝飾🛟,可以揀坐 bar 枱、梳化、普通凳或者塌塌米,😊每一個角落感覺好輕鬆。食物上以西式為主,有輕食、主菜同甜品。☕️無論食早午餐、下午茶定晚餐都OK,可以約埋閨蜜放假去吹水,又或者放工拍拖都唔失禮。🥗價錢屬中高價,而且有最低消費,喺女人街嚟講算比較高級。🍳蟹籽明太籽流心西班牙蛋餅 $98上網見到啲人話個蛋餅係必食,開頭覺得好奇怪,點解蛋都要 $98 咁貴。原來佢好厚,切開入面唔止流心,仲有滿滿嘅芝士可以拉絲,仲有啲類似雜菜嘅粒粒,上面嘅蟹籽同明太籽都算多,鮮甜開胃,好足料,唔係蛋咁簡單呢!又可以打卡,又飽肚,仲幾好食𠻹!🍝煙三文魚‧松葉蟹肉‧明太籽‧貓耳粉 $148煙三文魚卷成花,加埋粉色嘅明太籽醬,顏色好搶眼。貓耳粉幾彈牙,每粒都包住滿滿嘅明太籽同松葉蟹肉,非常惹味!🧇芋泥奶黃牛角窩夫 $88呢個芋泥控一定要食!鬆脆嘅牛角窩夫鋪咗層勁厚勁多嘅嘅芋泥同奶黃,唔會太甜唔會太膩,但就有滿滿幸福感!
蟹籽明太籽流心西班牙蛋餅
🍳蟹籽明太籽流心西班牙蛋餅 $98
煙三文魚‧松葉蟹肉‧明太籽‧貓耳粉
🍝煙三文魚‧松葉蟹肉‧明太籽‧貓耳粉 $148
🧇芋泥奶黃牛角窩夫 $88
2023-06-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
蟹籽明太籽流心西班牙蛋餅
煙三文魚‧松葉蟹肉‧明太籽‧貓耳粉