2012-11-06 31 views
遲來的月餅評 , 因為實在係食唔切 , 而家冰箱仲有四個冰皮 @@"星巴克月餅係朋友送o既 , 因為賣唔去o既話 , 都係丟入垃圾筒所以帶黎分比朋友試 , 如果唔係咁 , 我係零機會會去買黎試1. 特濃咖啡榛子~ 本身唔鍾意飲咖啡 , 呢個特濃 ... 真係苦到呢 , 濃到頭都痛榛子味欠奉 , 只係口感上會食到一 d 類似榛子o既粒粒2. 岩鹽焦糖杏仁~ 相反呢個係杏仁味比焦糖味重 , 而什甚麼岩鹽焦糖 , 我只係食到同傳統月餅相似o既蓮蓉味 , 當中帶有輕微o既焦香 , 杏仁碎粒幼小 , 但都有幾重o既杏仁味 , 甜甜地 , 整體加埋係超甜## 可以搵個地方讚一讚佢o既係 , 比坊間非傳統月餅相比下 ,星巴克月餅從外型到味道都較高像真度 , 話晒 ... 都係美心集團出品

1. 特濃咖啡榛子
榛子味欠奉 , 只係口感上會食到一 d 類似榛子o既粒粒
2. 岩鹽焦糖杏仁
~ 相反呢個係杏仁味比焦糖味重 , 而什甚麼岩鹽焦糖 ,
2012-11-06
TakeAway