2023-11-15
原來,上一次寫食評已係2020年懶了一陣子,依家要重新出發,努力搵食,努力筆耕~今早因有事要過黎銅鑼灣,一直也想試呢間既早餐。前兩次黎都係下午茶時間,人好多,坐得滿滿的。我是被焙茶鮮奶所吸引,再次幫襯。今早9點幾,全店無人,店員親切的打招呼,真係名符其實既good morning。早餐有bagel, salad bowl, 種類唔算多,都係單點,無set.叫了個牛油果酸種麵包配溏心蛋,再加我既至愛焙茶鮮奶 (轉oat milk加5蚊)。食品賣相一流,食指大動! 份量唔算大,女仔我覺得介乎輕食至飽肚既份量。牛油果好味,麵包配了酸甜的醬汁,不會過鹹。溏心蛋用小兜裝住,方便進食時漏汁都唔會太論盡。我自己好喜歡個溏心蛋汁,有微酒味,香甜。反而蛋外面有點硬,略為過熟。整體而言,都係上乘水平。焙茶鮮奶走甜,好夠茶味,依然係我至愛美好一天,由美味早餐開始
美好一天,由美味早餐開始