2017-12-19 460 views
今日同女朋友去葵芳街下街諗住買公司聖誕節抽獎禮物。行到攰諗住食拉麵,即刻有間拉麵出現係面前,二話不說行入去因為時間早,六點零鐘,完全唔使等位,因為佢間舖係電梯底,所以環境就一般啦,我地仲要坐係兩條電梯入口中間野食方面,我點佐個男盛拉麵,而女朋友點佐個辛辣熟成濃湯拉麵,小食點佐個海鮮野菜餅。面都幾特別,飲湯會發現咬到柚子皮,上網先知原來係呢間拉麵特色,雖然唔係覺得好重柚子味,但感覺好似無咁「流」,可能心理作用。另外枱面都有黑蒜蓉、柚子胡椒同埋梅子醬可以自己調味。野菜海鮮餅都ok,幾足料。女朋友就話佢個拉麵唔多夠辣,但味道都算ok. 整體可接受,但就唔會好好大驚喜,而最失色就係個環境,呢度真係要扣下分

。另外枱面都有黑蒜蓉、柚子胡椒同埋梅子醬可以自己調味。
男盛拉麵
辛辣熟成濃湯拉麵