2023-10-17
開心果拿鐵( ´▽` )ノ 日式昭和風 + 榻榻米,中上環超舒服日式𝑪𝒂𝒇𝒆餐廳 ♡︎環境係我好鍾意嘅復古設計,仲有三個榻榻米座位,打卡一流,不過夜晚嚟打卡採光就一定冇咁好啦~餐牌點解叫佢做𝐶𝑎𝑓𝑒餐廳?⃝因為佢唔係食意粉、𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟,食日式串餐同料理。 黑豚五花腩(鹽/辣) $𝟺𝟼/串 黑豚五花腩各試了鹽味辣味各一串,厚厚嘅五花腩肉質實寶而不韌,略乾一點,配上燒烤汁會更惹味。 燒廣島蠔 $𝟼𝟾/𝟸隻 燒廣島蠔$𝟼𝟾有𝟸隻,撒上蒽花更香口,sɪᴢᴇ不大,但仍算飽滿多汁。 起司明太子魚籽玉子燒 $𝟾𝟾 起司明太子魚籽玉子燒,明太子多到滿瀉(*¯︶¯*)配玉子燒增加口感,蛋味濃郁,質感滑身。 京蔥牛柳壽喜燒汁蓋飯 $148招牌京蔥牛柳壽喜燒汁蓋飯為必點之一,牛柳切成片狀舖滿面,加上生蛋黃,一篤穿,淋上醬油,外觀已經勁吸引,牛柳鬆軟,配搭壽喜燒汁更滋味,而佢個飯亦係靈魂所在!⃞並唔係白飯,而同樣係撈上蛋汁再經調味,有如撈上白汁般甜,同牛柳好夾。 開心果拿鐵 $𝟼𝟻 至於飲品,開心果拿鐵勁特別(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),飲嘅時候啜入撒係面嘅開心果碎,倍感香濃!̲!̲!̲ 𝚈𝙴𝙱𝙸𝚂𝚄/𝚂𝙰𝙿𝙿𝙾𝚁𝙾 $𝟼𝟾(買一
餐牌
黑豚五花腩(鹽/辣) $𝟺𝟼/串
燒廣島蠔 $𝟼𝟾/𝟸隻
起司明太子魚籽玉子燒 $𝟾𝟾
京蔥牛柳壽喜燒汁蓋飯 $148
開心果拿鐵 $𝟼𝟻
𝚈𝙴𝙱𝙸𝚂𝚄/𝚂𝙰𝙿𝙿𝙾𝚁𝙾 $𝟼𝟾(買一送一)
另外餐廳做生啤$𝟼𝟾 買一送一其實好抵,但餐飯低調唔做ᴘʀᴏᴍᴏ曬咗~~