❀ 喫茶ちょうぼ #尖沙咀 ❀❗昭和風格Cafe 日西fusion打卡食品❗——————————————————每次經過K11 Art Mall都見到呢間餐廳大排長龍🫨裝修非常精緻,用上復古木系枱凳、有種返到日本昭和時代嘅感覺🤩餐牌仲要非常精美,有好多可愛嘅繪圖😍主打日西fusion食品,啱晒打卡,難怪咁多人排隊。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 咖喱牛肋肉蛋包飯 $130 (3.5/5)侍應將蛋包飯切開,蛋漿緩緩地流下,口感滑溜✨炒飯用咗蕃茄醬,再混合少許翠玉瓜及紅蘿蔔,增添口感,但略嫌未夠香口。有唔同嘅配菜選擇,我哋揀咗牛肋肉,味道不過不失,但口感可惜偏乾柴🙈.☞ 水果醋醬豬梅花肉飯 $165 (3.8/5)呢個相對好味啲😆豬梅花肉爽口得來又軟腍,仲有兩大塊。用上水果醋醬醃製,酸酸甜甜,偏重口味,用嚟送飯唔錯。.☞ 雪人布甸與牛奶大福盛 $68 (4/5)喺冬日嘅限定款式,超級可愛😍香濃嘅蛋奶味,紮實得來入口即溶,係我非常喜愛嘅布甸口感!個大福煙煙韌韌,又大粒,入面係軟心牛奶吉士,唔錯。.☞ 焙茶麻糬沙冰 (4/5)麻糬就只有細細一粒喺表面,不過都幾煙靭。焙茶味幾突出,唔甜但係又唔會太苦,幾好飲😋
❀ 喫茶ちょうぼ #尖沙咀 ❀
❗昭和風格Cafe 日西fusion打卡食品❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 咖喱牛肋肉蛋包飯 $130 (3.5/5)
侍應將蛋包飯切開,蛋漿緩緩地流下,口感滑溜✨
☞ 水果醋醬豬梅花肉飯 $165 (3.8/5)
呢個相對好味啲😆
豬梅花肉爽口得來又軟腍,仲有兩大塊。
用上水果醋醬醃製,酸酸甜甜,偏重口味,用嚟送飯唔錯。
☞ 雪人布甸與牛奶大福盛 $68 (4/5)
喺冬日嘅限定款式,超級可愛😍
香濃嘅蛋奶味,紮實得來入口即溶,係我非常喜愛嘅布甸口感!
個大福煙煙韌韌,又大粒,入面係軟心牛奶吉士,唔錯。
☞ 焙茶麻糬沙冰 (4/5)
麻糬就只有細細一粒喺表面,不過都幾煙靭。
焙茶味幾突出,唔甜但係又唔會太苦,幾好飲😋
——————————————————
✨整體味道: 3.9/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 3.6/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 3.7/5
💞整體來講
成個環境都好靚,食物又精緻,味道就不過不失。