2023-05-31
2084 views
因為朋友生日想食片皮鴨,而我地又約左係晏就,可以簡既餐廳唔多選擇,係社交平台「食在xx」見到有人出post,即刻book位🔸老火湯片皮鴨組合($308)+($50)鴨身炒肉鬆-沙參玉竹煲雞,雞味好濃,都分到6碗比我地👍🏻-片皮鴨半隻,片皮鴨唔夠油脂,但餅皮夠薄食落冇咁heavy-本身包秘汁鴨件,但我地轉左炒肉鬆,肉鬆入面加左油炸鬼同葛粒增加脆既口感,而且炒得幾野味👍🏻🔸午市燉湯組合($388)-上素水晶餃 & 蜂巢芋盒,-杏汁燉豬肺(2位)豬肺數量都唔少,杏汁順口冇粒粒沙-蔥油農場貴妃雞雞身嫩滑,而且蔥油唔會過咸-飄香荷葉飯荷葉飯入面有菇粒肉粒,飯粒粒粒分明🔸點心(蘿蔔絲酥餅、蝦餃、千層糕、海鮮餃)點心正常發揮🔸七味粉炸豆腐飲茶點都要叫炒炒煎炸野,上到枱feel到岩岩炸起個陣熱氣呀,豆腐嫩滑,炸粉唔厚餐廳收切餅費$100我自己係覺得有d貴,所以我地都係買左件切餅比壽星女影幾張相當食左😏同埋餐廳真係好盡時咁催你走,我食1245個輪,佢準時1400叫我地交番枱,平時飲個茶都有90mins啦🥲
🔸老火湯片皮鴨組合($308)+($50)鴨身炒肉鬆
-沙參玉竹煲雞,雞味好濃,都分到6碗比我地👍🏻
-片皮鴨半隻,片皮鴨唔夠油脂,但餅皮夠薄食落冇咁heavy
🔸午市燉湯組合($388)
-上素水晶餃 & 蜂巢芋盒,
-杏汁燉豬肺(2位)
豬肺數量都唔少,杏汁順口冇粒粒沙
-蔥油農場貴妃雞
雞身嫩滑,而且蔥油唔會過咸
-飄香荷葉飯
荷葉飯入面有菇粒肉粒,飯粒粒粒分明
🔸點心(蘿蔔絲酥餅、蝦餃、千層糕、海鮮餃)
點心正常發揮
🔸七味粉炸豆腐