2022-12-19 25 views
🚩 一汁一菜呢間餐廳真係久仰大名,相信好多人都係IG見過佢~對我來講呢間餐廳都幾吸引㗎,因為我由細到大都好鍾意攞啲汁黎撈飯食‼️最正一定係蒸魚豉油撈飯🤤等我今次嚟試吓依間嘢究竟係咪真係咁好食〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈意大利產蕃茄蔬菜濃湯 +蕃茄菠菜芝士雞肉卷 $69蔬菜湯比較似羅宋湯,裏面有大量椰菜,同埋有啲瓜粒裏面仲有一隻溫泉蛋,我已經預先將佢擺咗落個飯度蛋汁撈飯~整體酸酸甜甜好開胃菠菜芝士雞肉卷有驚喜‼️雞肉好似慢煮雞胸肉咁樣好嫩,裏面仲包左啲好似意大利雲吞咁嘅芝士菠菜餡🌈法式龍蝦濃湯 + 油揚豆腐黑豚薑汁燒 $79呢款龍蝦湯比較杰身,有時啲龍蝦湯飲都會苦苦地,但依款就係有蝦油嘅甘香呢款湯撈飯可能會濟咗少少,我偷左隔離嘅蕃茄湯,加返少少酸味就好正!油揚好吸汁,黑豚肉係薄片不過都有少少肥
🚩 一汁一菜
🌈意大利產蕃茄蔬菜濃湯 +蕃茄菠菜芝士雞肉卷 $69

蔬菜湯比較似羅宋湯,裏面有大量椰菜,同埋有啲瓜粒

🌈法式龍蝦濃湯 + 油揚豆腐黑豚薑汁燒 $79

油揚好吸汁,黑豚肉係薄片不過都有少少肥