2018-09-23 1019 views
上星期三是我和同事們聚舊既日子,同事一早推介好一鍋,然後我們就book定位,當日就去了佐敦既分店了!龍蝦海鮮麻辣鍋:由於我本人吾食得辣,同事們覺得辣度十足,他們讚這湯底好惹味啊!當中的確有不少龍蝦仔添!喜歡麻辣既朋友不妨考慮!馬來沙爹皇鍋:沙爹味十分濃郁,味道不會覺得辣而是香口。脆鯇魚腩:鯇魚腩經焯後,口感非常爽口,而且充滿了魚鮮味啊!由於是腩關係,所以魚骨只有一兩條,好適合小朋友食用!牛柏葉:切得剛好,焯後牛柏葉吾會縮到好細,口感爽口。白鱔片:白鱔片建議大人食用,畢竟鱔片帶有幼細既骨。焯後口感略爽,魚鮮味比鯇魚更突出啊!黑椒牛丸:依度既牛丸好似山竹牛肉既味道,細細粒不怕食得過飽,牛味濃郁!生猛海蝦:個人不停order食品之一,海蝦焯後口感肉質彈牙,的確不是死蝦,而且味道鮮甜。海蝦不用額外加錢的,所以大家一定要order啊!手切肥牛:依款肥牛比美國款無甘漏,肉質比較嫩口,入口滲出不少肉汁出來。同事們也比較推薦手切啊!美國肥牛:美國肥牛比較多脂肪,所以食落較油膩,口感沒有手切甘嫩口。不同款式既飲品任飲啊!另外仲可以自己支乳酪雪糕,可以自己加配料添!超愛的!

馬來沙爹皇鍋:沙爹味十分濃郁,味道不會覺得辣而是香口。

牛柏葉:切得剛好,焯後牛柏葉吾會縮到好細,口感爽口。

不同款式既飲品任飲啊!

另外仲可以自己支乳酪雪糕,可以自己加配料添!超愛的!