2010-06-19 16 views
女人天生就鐘意行街. 一行街就可以連食飯都唔要, 最後, 買到店鋪收工, 亦代表食肆收工, 大鑊! 11pm, 唔係要食老麥celebrate bday咁陰公下話... 好在仲有watami! thank god. 係佢last order之前 (11:20pm) 落哂order, 就可以安心等佢上菜~ 一睇之下, 原來我地差不多係最後既customers, 哈~ 可能冇人啦, 又或者想早d收工啦, d食物上得好快~和風pizza依舊脆又香口, 而且唔油又唔多肉, 真係每次都要叫一個~ 和民沙律就今日俾左好多沙律醬, 成大pat, 所以有過多之嫌, 如果有返多d菜就正喇~ 哈~ 菜爽但唔算甜, 而且雞肉都好係有好多咁~ 今日既沙律麻麻地啦~ 雜菌野菜炒 (豚肉) 係最差! d豬肉好難食, 點講呢... 唔韌唔腍咁, 個texture好怪, 而且冇乜味~ 另外d菜好少, 少得好可憐, 而且仲要苦~ 好苦~ 仲有油得異常得人驚, 見到有層好厚既油係底浸住d苦既菜, 真係食左2啖就唔好再搞我, 好在有bea咭半價, 唔係喊都冇謂~ 和民拉面係第一次叫, 發覺入面既叉燒同豬肉都唔錯喎~ 湯
可能冇人啦, 又或者想早d收工啦, d食物上得好快~

仲有油得異常得人驚, 見到有層好厚既油係底浸住d苦既菜, 真係食左2啖就唔好再搞我, 好在有bea咭半價, 唔係喊都冇謂~ 和民拉面係第一次叫, 發覺入面既叉燒同豬肉都唔錯喎~ 湯味可能偏鹹, 但加返d韌到十足既拉面又ok喎~ 佢d拉面真係幾好味, 夠韌幾好咬口~紙包雞, 又係半價物, 見佢新新地咁, 叫個試下, 點呢... 似糯米雞? 總之個外表非常唔attractive.
其實我都唔記得個味, 因為nothing special, 只記得自己食左一啖就話唔會再叫, 大概係因為唔係好出色吧~ 朱古力蛋榚既雪糕球又係未上到台就已經融融地~ 無計~ 但加上佢個蛋糕真係好味~ 夠甜, 正~ 但可惜我唔認為佢值咁高既價錢, 平返d就差唔多~ 好耐冇試士多啤梨芭菲, 一試又有個種驚艷既感覺~ 哈~ 因為真係好好好好好好好味~ 份量又夠多 (不過就係因為太full, 好難放羹入去
), strawberries唔酸, 幾甜架, 外表又靚, 雪糕好凍, cereal好脆~ 哈~ 好鐘意呢~ very good~

其實當我地finished所有野都已經12:15pm, 過哂佢關門既時間, 但佢都冇趕我地走, 服務真係幾好~
和風pizza
和民沙律
雜菌野菜炒 (豚肉)
和民拉面
紙包雞
朱古力蛋榚
士多啤梨芭菲
2010-05-26
$120 (Dinner)
Celebration
Birthday