2016-01-04 647 views
放假又係四圍搵食既時候, 今次黎到中環搵到一間樓上印度菜, 餐廳環境暗暗地, 有好多印度既裝飾同播住印度既音樂, 頗有風情~野食種類都有好多, 單係咖哩同烤餅都有十幾款~最後Vi點左印式春卷, 印式烤雞, 印式椰汁咖哩魚, 蒜蓉烤餅同牛油烤餅, 飲品本來想叫菠蘿汁, 但賣哂, 店員便為我地介紹左一款印度既乳酪特飲~上菜前先黎一款免費既脆餅小食, 配上3款印式醬汁, 脆餅咸咸脆脆好似食薯片咁, 配埋d辣辣地既汁,係不錯既開胃小食~春卷比想像中多, $38有8條幾抵食, 而且炸得熱辣辣好脆口, 裡面係蔬菜絲,感覺無咁油膩~之後呢碟印式烤雞以鐵板上, 烤雞用上好多香料,所以顏色好橙, 食落少少辣,幾香口, 不過肉質有點鞋~再黎就係重點既咖哩la!食印度菜點可以唔要咖哩, 今次揀左椰汁咖哩係因為Vi同朋友都唔係好食得辣,但估唔到原來椰汁咖哩係一d都唔辣之餘仲好甜甜既咖哩總係有點怪怪的, 不過同行友人就幾中意,裡面既魚都有好多件, 同埋好滑~哇, 呢2塊烤餅一上枱既時候我地真係哇左一聲, 超大塊!!同埋已經聞到好香蒜蓉味, 個蒜蓉烤餅真係好好味, 好香蒜蓉而且外脆內軟, 就咁食已經好正 再點埋咖
放假又係四圍搵食既時候, 今次黎到中環搵到一間樓上印度菜,
野食種類都有好多, 單係咖哩同烤餅都有十幾款~
配埋d辣辣地既汁,係不錯既開胃小食~
印式春卷
裡面係蔬菜絲,感覺無咁油膩~
食落少少辣,幾香口, 不過肉質有點鞋~
印式烤雞
但估唔到原來椰汁咖哩係一d都唔辣之餘仲好甜
甜既咖哩總係有點怪怪的, 不過同行友人就幾中意,
裡面既魚都有好多件, 同埋好滑~
印式椰汁咖哩魚
牛油烤餅
蒜蓉烤餅
 再點埋咖哩又係好好味!!
而牛油烤餅亦做得好好, 係Vi最愛既厚厚地有包感既烤餅!! 同埋咁大塊都係$25,推介
最後呢杯店員介紹既乳酪特飲就比較特別, 好杰身, 係芒果乳酪味,
裡面有一粒粒芒果肉, 味道ok, 但Vi就麻麻地咁杰既飲品, 同埋唔夠凍係重點
乳酪特飲
整體呢度好有印度特色, 而且d naan好有驚喜, 價錢o係中環區黎講好抵食,係一頓愉快既晚餐

2016-01-02
$180 (Dinner)
牛油烤餅
蒜蓉烤餅