2023-11-02
今日同朋友收工,喺尖沙咀搵嘢食,見到新開咗一間韓國燒烤,諗都唔諗就試吓,餐廳環境裝修好光猛,枱亦都好闊落,仲有幾間VIP房,好啱一大班人過嚟食飯,而且見到好多用膳嘅都係韓國人,跟住地道人搵食一定冇錯呢間餐廳主打食韓牛,我哋當然唔可以放過啦,點完菜之後,就嚟咗韓國嘅前菜,有10碟咁多,其中一個最驚喜嘅就係有辣醬醃蟹,呢款前菜超矜貴,記得喺韓國食韓牛嘅時候,前菜都有辣醬醃蟹,呢一種味道同韓國嘅一樣,佢個辣醬都唔會蓋過本身蟹肉嘅鮮甜味,肉質好新鮮其他前菜都好豐富,分別有蓮藕,西蘭花🥦,銀魚仔,泡菜,紫蘇葉,洋蔥等等,同埋燒肉一齊食最正✨韓牛板腱肉1++grade $3801++grade 係韓牛嘅最高級別,睇牛肉嘅大理石花纹,就知道係高質素嘅牛肉,油脂甘香且充滿肉香,口感相嫩滑多汁,同和牛相比一想係入口即溶的口感,但卻同樣牛肉味更濃,所以好值得一試✨特選牛肋骨肉$320係餐廳推介必選,一條骨黐住大大塊肉,非常震撼,餐廳職員仲會過嚟幫手燒肉,牛肋骨肉口感嫩,帶有豐富的油脂,又能吃到骨邊濃郁的牛肉鮮味,而且經過秘製醬汁同埋蜜糖調味,更帶顯肉味嘅香濃醬油蟹$270真係唔多香港餐廳可以食到,最新鮮最
✨韓牛板腱肉1++grade $380
✨特選牛肋骨肉$320
醬油蟹$270
真係唔多香港餐廳可以食到,最新鮮最頂級嘅醬油蟹,就是吃海產有的鮮甜味,甜甜鹹鹹的透明蟹肉伴隨著醬油香氣,鹹度剛剛好也不會死鹹,鹹的味道最適合讓人撈飯,所以我哋都叫咗一個白飯,白飯加埋醬汁,蟹肉,蟹膏一齊食,係無辦法抵抗的鮮味