2018-08-07
以前都食過一次,覺得有四川嘅味道同埋屋企嘅味道,住家菜既感覺。今次又過黎食啦🤣呢度每張枱有張點餐紙,會寫明幾多個人,幾多個菜,我哋兩個人,就可以點兩個前菜同三個熱菜。我哋叫咗蒜蓉青瓜同五香鹵牛肉蒜蓉青瓜青瓜粒粒分明,大大粒拍碎咗,蒜蓉係生蒜嚟嘅,見到粒粒都係人手切,拍碎咗嘅青瓜爽口,加埋蒜蓉,唔辣而有蒜蓉香。五香鹵牛肉呢個牛肉,見到肉同根好分明,好有層次感,記得一定要點佢嘅配料,食落好有五香嘅味道,有少少似牛肉乾,味道好特別。熱食我哋嗌左水煮魚、西芹炒牛肉、同埋川式椒鹽蝦招牌水煮魚一見到有好多好多辣椒,食落其實唔算太辣,水煮魚每舊都好大舊,仲保持嫩口,魚肉滑身,入面仲有薯粉同芽菜,芽菜比較長身同諗,薯粉給晒水煮魚嘅辣汁,好入味。西芹炒牛肉呢碟菜好有住家嘅味道,雖然見到有辣椒同蒜頭,但其實一啲都唔辣,西芹配牛肉,唔會好樓而食到西芹同牛肉嘅味道。川式椒鹽蝦椒鹽蝦外面脆卜卜,食到有椒鹽嘅味道,好香口,入面嘅蝦仲保持肉汁,連埋蝦殼食都可以。
我哋叫咗蒜蓉青瓜同五香鹵牛肉
蒜蓉青瓜
五香鹵牛肉
熱食我哋嗌左水煮魚、西芹炒牛肉、同埋川式椒鹽蝦
招牌水煮魚
西芹炒牛肉