2016-06-05 721 views
岩漿蛋拌飯配黑松露煙三文魚拌飯雖然冇平時嘅石窩,但有靚靚拌碟,岩曬相機食先嘅我地📸拌飯唔只有外在美,仲好有內在美,成隻原隻雞蛋打左入拌飯既內層。呢個拌飯配埋嘅辣椒醬唔係杰撻撻,比平時常見既稀,撈埋飯感覺好creamy仲要唔係得個辣字!食落仲有啲甜味,本身仲以為點解D蛋黃咁快熟同甜甜地,點知原來係蕃薯蓉黎!真係好驚喜,唔食得太辣嘅朋友仔都可以接受到亞朱媽年糕多士和雪糕大戰紫薯呢個名改得幾搞笑但唔知點解有種想特別D但又改得好hea既感覺 不過呢個甜品既質素1D都唔hea丫~ 多士中間夾左紫薯蓉仲有QQ既年糕,面頭再配上豆腐雪糕同埋脆脆既nuts,豐富左成個口感。不過好好奇點解幾個多士烘一烘令佢更香口呢?我相信烘左之後既好味指數應該會更上一層樓

2016-06-02
$100 (Lunch)