2013-08-01 2152 views
尋日31-7-2013 (Wed)lunch time,如常落canteen食飯,女同事H問我食唔食薑醋?我答我食,亦問點會有?佢答佢個孫. 佢結o左婚冇耐o既女生o左?咁佢就請我食喇,我問佢係咪佢自己煲?佢答佢個女食齋,呢啲係o係八珍訂送過o黎.啊.佢問我食想咩o野?我答除o左薑之外,其他都食.佢就勺o左豬腳同蛋畀我.我叮好飯就食喇,先食隻蛋,蛋唔大隻,蛋白部份幾硬,即係都煮得夠,蛋黃就大大隻;豬腳都夠腍,不過有啲係成舊肉o既就唔夠腍同鬆;而原來有一細舊薑,都唔係好辣,應該真係好子薑喎.甜醋味道好正,唔太酸,可惜H唔係勺好多汁畀我飲.

甜醋味道好正,唔太酸,可惜H唔係勺好多汁畀我飲.
2013-07-31
Delivery