2019-01-31 564 views
今日我哋響銅鑼灣購物完之後,大少帶咗我去佢平時食開嘅越南粉。呢一間越南粉有大少最喜愛嘅是拉差辣椒醬。大少點左個生牛肉牛丸金邊粉,我就點左個所謂「牙車快」即係乜都有,有牛肉,牛腩,牛筋,牛柏葉,牛丸嘅金邊粉。大少對食金邊粉都有d要求,同埋呢一間鋪頭有大少最喜愛嘅是拉差醬。大少將青檸汁,是拉差醬一齊撈埋落去碗粉度,哩晚我見到大少食得好滿足。我碗牙車快好大碗,我已經叫咗小粉,但係食極都唔完。我自己認為個湯比較淡,不過應該冇味精,因為我食完之後冇口渴。雖然呢間鋪頭冇乜特別好唔好食,但因為我見到大少食得好開心,同埋有佢最喜歡嘅是拉差醬,所以我決定比好評。

2019-01-30
Type of Meal