朋友介紹依間居酒屋,經過門口唔係太吸引,唔係朋友介紹,自己經過都未必會入去食。入到餐廳都算有氣氛,被廚師嘅獎牌🏅️吸引,心諗真係有啲料到!我同我老公2個人,食量唔大,只點咗5樣嘢。首先前菜係海葡萄沙律,知道海葡萄營養價值豐富,但出面好少地方有,見到依度有即刻要試一試,口感似食三文魚籽,帶有海水味,味道清新,配上沙律菜,係令人開胃嘅前菜。跟住見到有個得獎名菜炸BB乳鴿,點會唔試吖!BB乳鴿香脆可口,即叫即製,肉質嫩滑,而且帶有微微嘅辣味,提升咗味道嘅層次。(因為我唔食得辣,所以食得出,我老公食開辣就完全唔覺辣😅)另一個係老細介紹嘅麻辣牛筋,我真係無諗過喺度會食到牛筋,而且一個唔食辣嘅人都食到,係一件好神奇嘅事🤣麻辣味好香好惹味😋日日食都唔厭😆主菜叫咗個和牛燴飯,食落似食意大利飯,好有驚喜!和牛脂肪分佈均勻,肉質軟滑,一食就知係高級食材👍嚟到居酒屋,梗係要叫碟串燒拼盤再配返樽啤酒🍻嘆吓啦!估唔到串燒都整得十分出色,絕對唔會燒到乾晒,肉質嫩滑兼juicy😋一碟5款,每款都咁出色,必食推介👍老細話次次都唔一樣,視乎當日咩材料靚,欣賞佢對食物質素嘅要求,唔怪之得可以每樣菜式都整得咁出色👍👍👍最後真

我同我老公2個人,食量唔大,只點咗5樣嘢。
海葡萄沙律

得獎菜炸BB乳鴿

麻辣牛筋
和牛燴飯

串燒拼盤

最後真係要大力推薦依間食店俾身邊嘅朋友,食物質素高,價錢唔貴,有好嘢梗係要開心share啦!🥳
2023-04-26
Type of Meal