2021-06-09 1330 views
同新朋友去食飯,唔想咁矯情就諗住豪爽小小去大排檔食飯😬其實之前已經食過一次,但對味道冇乜印象,淨係記得印象唔錯🙈••••••••••••••••••••••••••••••🌟 $198<必點!!>黎到勁surprised!! 因為真係好大份,賣相亦都好靚仔!! 入口都完全冇失望,睇得亦都食得!!! 個皮勁脆,啲肉又好嫩,味道亦都腌啱啱好🥰 個甜酸醬係味道上其實冇乜點加到分😂味道上有冇都可以,但口感上就會加小小分,有醬好似冇咁dry咁😂 但本身舊豬手已經好好好好食😋就咁睇價錢,好似小貴🤭但睇埋味道 份量其實會覺得件事合理,個人覺得就係必點啦~ 下次黎都會再嗌!!🤤 $68黎到以為係Crème Brûlée (講笑😂) 大鄉里出城第一次食魚腸🐟冇比較底下唔知咩叫好食 咩叫唔好食😂淨係覺得個蛋幾滑 個味又幾好,加埋胡椒,送飯幾正😬不過,覺得自己味覺壞咗🙊食完成餐飯都未知魚腸到底係咩味🥲朋友話算係整得幾好😌起碼啲魚腸冇腥味冇臭味🐟 $68First impression係有啲細份😌但仔細睇賣相其實唔差!!🤤 炸皮係淺黃色嘅,唔係用萬年油炸出黎🤭 炸皮幾脆,個魷魚都算易咬開。啲
🌟 [原隻脆皮炸豬手🐽] $198
<必點!!>

[砵仔雞蛋焗魚腸🐟] $68

[椒鹽鮮魷🦑] $68
First impression係有啲細份😌但仔細睇賣相其實唔差!!🤤 炸皮係淺黃色嘅,唔係用萬年油炸出黎🤭 炸皮幾脆,個魷魚都算易咬開。啲鮮魷都幾大舊,想有啲儀態,女仔可以分開2 3啖食😂 (去得大排檔講儀態?? 🤷🏻‍♀️ 講經咩~😂) 啲”辣粉”同”醋”都jeng😌幫個食物加咗分~

🍻順便一提,係到飲啤酒係會用”戰鬥碗”飲架!! 即刻覺得件事有feel咗🤤
📍妹記大排檔 (旺角)
(旺角通菜街1A-1L威達Deli 2商業大廈2樓B舖)
環境: 7/10
味道: 8.7/10 (有7.5分係俾咗個豬手🐷)
飽肚: 9/10 (大食咪嗌多碗飯囉~)
CP值: 7.5/10
回頭率: 8/10