2024-06-09
後宮係新開嘅港式邊爐,位於尖沙咀赫德道,地段優越,喺正酒吧街,打完邊爐仲可以去附近飲杯嘢。餐廳空間十足,私隱度高啲可以提早book包廂,仲有得唱K,啱晒一班朋友嚟聚會。大廳區域都有得唱K,夠唒氣氛。火鍋湯底選擇有好多,可以揀鴛鴦湯底,價錢都好相宜,我哋揀咗蕃茄魚湯薯仔鍋($98),性價比幾高。魚湯煲得好入味,加埋蕃茄薯仔,好鮮甜,落料打邊爐之前都忍唔住飲咗幾碗,原汁原味😍火鍋配料有精品肉類、海鮮、蔬菜類等,仲有即叫即整哪小食,選擇都幾多,特級封門柳好出色,牛肉嘅紋理好分明,油脂分布平均,輕輕淥4,5秒就食得,入口即溶。脆鯇魚片好新鮮,爽口得嚟魚肉味好香,而且冇乜骨。鮮蝦丸同鮮蝦雲吞啲肉比較散,蝦肉尚算新鮮,但勝在份量夠多,兩個人食都幾飽。最後嗌咗小食椒鹽魷魚頭,魷魚炸到好香口,椒鹽味好重,越食越口渴,用嚟送啤酒一流。後宮 📍尖沙咀赫德道4號The Hart地庫
後宮
📍尖沙咀赫德道4號The Hart地庫