1K
2022-01-28 207 views
👧🏻😋👅🍽✨魚木日台美食 (九龍灣常悅道Eastmark) 有驚喜 冇得彈的Lunch 💛-💛揀佢純粹因為就腳, 係九龍灣站同商業區中間以為會好多人, 點知好多位💛簡約風, QR code落單, 每個選項都好清晰, 日, 台, 西式乜都有, 但名叫日台美食, 我地就當然揀左日台signature💛價錢的確唔算好平, 但好食, 同埋免加一黎講有人serve上菜都算係咁-🇯🇵🐠🍱 西京漬比目魚丼 $78✨平時係出面好少食魚, 但見到人D相覺得好正就試下✨魚好大塊, 汁燒好入味, 魚肉超滑!! 每一啖都有好後既魚油同西京汁既味道✨紅色果D係木魚漬物 (應該係木魚除非唔係😂), 同比目魚一樣入味, 跟飯食又可有D汁咁✨鋪面有暖既椰菜絲; 飯有飯素-🐄 🍱 慢煮封煎牛柳丼 $82✨都唔少塊牛, 唔係入口即溶超靚果D, 但勝左肉味重, 牛汁另上✨但我唔鍾意佢D蒜粒好硬😫✨整體都好食, 個汁可幫到個丼飯冇咁乾-🇹🇼🐓 台式鹽酥雞 (五粒) $30✨好滑! 唔會太多味粉, 有肉汁, 多肉唔會全都是炸粉同皮, 超好味✨但食完埋單先發覺有個bug, 加配可以$15買三粒鹽酥雞, 點解我叫多, 仲貴左$1/
👧🏻😋👅🍽✨
魚木日台美食 (九龍灣常悅道Eastmark)
有驚喜 冇得彈的Lunch 💛
🇯🇵🐠🍱
西京漬比目魚丼 $78
✨平時係出面好少食魚, 但見到人D相覺得好正就試下
✨鋪面有暖既椰菜絲; 飯有飯素

🐄 🍱
慢煮封煎牛柳丼 $82
✨但我唔鍾意佢D蒜粒好硬😫
✨整體都好食, 個汁可幫到個丼飯冇咁乾

🇹🇼🐓
台式鹽酥雞 (五粒) $30
✨但食完埋單先發覺有個bug, 加配可以$15買三粒鹽酥雞, 點解我叫多, 仲貴左$1/粒😗

🇯🇵🧈
日式玉子燒 $15
✨滑! 甜甜地, 但太多沙律醬遮晒D蛋香味, 如果另上就好了

🧀🫓
芝士年糕 $15
✨炸得好! 年糕好煙韌, 芝士滑既, 都係果d來貨啦! 最重要係炸得金黃同埋有隔油
🍲🍵
麵豉湯/大麥茶 跟餐