2024-10-24
間唔中就會想食天丼/天婦羅 第一時間自然諗起金子半之助🥢早幾日去 發現又多咗啲新菜式 以後又有多啲選擇啦ꕥ 半之助沙律有3隻天婦羅蝦🍤質感爽彈 另外配以生菜/車厘茄等蔬菜 除咗沙律醬 仲加咗微酸嘅醬汁 清新開胃ꕥ 海老天押壽司押壽司整成長方形狀 再放上海老天婦羅同其他配料🍣同平時壽司唔同 係唔需要再點壽司豉油 因為本身飯已經調味 再加入薑片 味道已經好有層次ꕥ 迷你丼&稻庭烏冬一次過食到飯又食到麵🍜迷你丼可以自選唔同嘅主配料 我就揀咗牡蠣🦪係好肥美嘅蠔 有鮮味而且一啲都唔腥 令人回味✨另外仲有菇/南瓜等天婦羅 而烏冬係幼身而扁嘅形狀 好掛湯 職員會比個配料箱你 入面有天婦羅碎/蔥/木魚絲等 可以自行加落麵度 同埋唔想食烏冬嘅 仲有北海道蕎麥麵揀朋友另外點咗個雞肉野菜天丼 份量好勁好大碗🐔特別一讚個雞肉天婦羅外脆內嫩 仲有肉汁添
ꕥ 半之助沙律
ꕥ 海老天押壽司