2016-01-18
見openrice食評好似幾好,就入黎一試啦。環境寬敞,廚房半開放式。本身以為有點心供應,餐廳會提供茶。但係只有茶餐廳飲料提供。叫左五個點心,但淨係影左兩三樣。首先叫左個四喜烤麩(音:扶 職員甘叫),叫呢個係因為上次去小南國食烤麩,覺得好好味,所以就叫。但呢間既烤麩既味完全唔一樣,因為個汁唔一樣,甘唔緊要。個四喜烤麩有冬菇,筍,紅棗, 同烤麩。個四喜烤麩得紅棗味,除左紅棗,其他配料都係吸味既食材,所以其實叫紅棗烤麩更貼切。味道唔岩我口味,甘都算,但入面有舊冬菇係凍既!我唔明點解無啦啦有嚿係凍既,其他都係微暖既,但有一嚿係凍冰冰,呢樣真係不能接受。個名好似再長小小,唔係好記得。個丸係好香口,但唔點汁,個丸係無味既。個汁唔知係咩汁,但酸酸辣辣甘都幾好味,好彩有個汁撘夠。炸牛腩片其實都係食香口,牛腩本身無調味,一般般。如果會再黎(應該唔會有下次),都唔會再叫。另外叫左燒賣同埋拳頭糯米雞。燒賣無酒樓甘好食同足料,反而個糯米雞最得。個糯米雞擺左一陣仲暖笠笠,糯米雞入面有隻咸蛋黃,有塊叉燒,有嚿雞肉同冬菇,足料又好味。200蚊左右5樣野食,同我去飲茶食點心差唔多,呢個價有其他更好既選擇,唔會有下次
本身以為有點心供應,餐廳會提供茶。但係只有茶餐廳飲料提供。
叫左五個點心,但淨係影左兩三樣。
200蚊左右5樣野食,同我去飲茶食點心差唔多,呢個價有其他更好既選擇,唔會有下次。