2019-03-31
上星期同個朋友慶祝生日飯,一年一次好朋友生日梗係食好啲。於是喺中環book咗餐廳因為之前女朋友話呢度好正 我朋友問我今日食咩,我話我唔知係廚師發板就咁睇好簡單不過真係好爽口開胃安康魚乾配白子味道清甜新鮮,白子原來係魚嘅精巢,有養顏作用日本新鮮生蠔,上面有蔥粒加啲檸檬汁仲帶出生蠔嘅鮮味雜錦刺身拼盤 燒油金魚腩、深海池魚、薄切左口同帶子仲有我最喜愛嘅拖羅 薄切左口爽甜、拖羅刺身更加係入口即溶勁好食,刺身整體來講係高分比起其他日本餐廳有更多款嘅清酒,呢度地方好大,一大班朋友喺度慶祝飲下酒幾開心燒拖羅壽司入口即溶,食落口吞拿魚嘅油脂滿佈係個口度北海道海膽壽司勁多海膽又甜燒吞拿魚鮫,呢個位置用嚟燒啲魚肉仲好滑添最後嚟多個甜品,呢次生日飯真係滿足 我個朋友勁開心,佢話下次就算唔係生日,都要帶佢食多啲好西
就咁睇好簡單不過真係好爽口開胃 安康魚乾配白子味道清甜新鮮,白子原來係魚嘅精巢,有養顏作用 日本新鮮生蠔,上面有蔥粒加啲檸檬汁仲帶出生蠔嘅鮮味 雜錦 刺身拼盤 燒油金魚腩、深海池魚、薄切左口同帶子仲有我最喜愛嘅拖羅 薄切左口爽甜、拖羅 刺身更加係入口即溶勁好食,刺身整體來講係高分 比起其他日本餐廳有更多款嘅清酒,呢度地方好大,一大班朋友喺度慶祝飲下酒幾開心 燒拖羅 壽司入口即溶,食落口吞拿魚嘅油脂滿佈係個口度 北海道海膽 壽司勁多海膽又甜 燒吞拿魚鮫,呢個位置用嚟燒啲魚肉仲好滑添 最後嚟多個 甜品,呢次生日飯真係滿足 我個朋友勁開心,佢話下次就算唔係生日,都要帶佢食多啲好西