2017-10-13
早排食得多肥膩野所以呢排想食得健康D,放工經過呢間野好似賣D健康野食咁於是就行左入去試下間餐廳係主要做外賣飯盒,但係都有堂食,每個飯盒都可以比客人揀飯既種類、菜、沙律菜、肉同埋配菜既飯盒一 (黃薑飯、咖哩雞、西蘭花、椰菜、青瓜、紫菜)首先個黃薑飯有一陣好濃既黃薑味,唔會好似平時食海南雞飯果D咁淡黃薑味,個飯唔會大軟,咬落去好有口感。個咖哩雞好入味,個汁唔會好辣同太油,少少辣咁好開胃。個青瓜, 西蘭花同椰菜好新鮮, 個椰菜配左D低脂既沙律醬,食落好清新而且覺得好健康。飯盒二 (黃薑飯、椰子飯、蕃茄牛腩、秋葵、雞脾茹、茄子、紫菜)個椰子飯好有既椰子味,甜甜地好好食。另外個蕃茄牛腩炆到入哂味,而且個牛腩好軟,個蕃茄汁甜甜地開胃得黎又唔會太肥膩。個秋葵就不過不失。雞脾茹個汁甜甜地幾開胃。羅宋湯:個人認為呢個湯係心機之作,飲落去絕對唔似係用罐頭煲出黎,個蕃茄味好濃。而且佢冇落辣椒油,令到成碗湯都冇咁肥膩,健康D。總結:如果你平時放LUNCH唔想排隊等好耐,但又成日要買外賣既人,仲想食得健康D,呢間餐廳極力推介。呢間餐廳睇得出用心煮同埋想D客人食得健康D,最重要係味道好好。
飯盒一 (黃薑飯、咖哩雞、西蘭花、椰菜、青瓜、紫菜)
羅宋湯:
總結: