2017-01-05 943 views
聖誕去食大餐,朋友見到網上有人推介尼間餐廳既Special Meun ,有50cm同75cm既鐵板料理選擇,又可以食又可以去影相,岩晒女仔啦😆一行4位女士,沒有預約,沒有時間限制,因為怕要等位所以就早啲去食。6點半左右入座,餐廳還有很多位置,到我地食完大既8點左右,餐廳是滿座且有少量人排隊的,餐廳寬敞舒適,卡位就需要燒烤才能坐。我地叫了不少食物,不得不說大家都是大胃大,除左點左75cm鐵板、還點了炸物拼盤、傳統韓式石頭鍋飯、乳酪柚子橙汁、士多啤梨沙冰,看見隔離桌都是4人但只是叫50cm鐵板😂😂😂75cm鐵板:鐵板下面會有4個蠟燭,保持溫度,可惜的是食物本身不熱,食到後期食物先真係熱同有熱煙出。鐵板包括有沙拉,配黑醋汁開胃但味道一般;袖子蒜香豬腩肉,袖子味清爽能蓋過蒜蓉油膩既感覺,2者比想像中夾,尼個好食😋;炸蝦,炸粉不厚,食落新鮮且脆卜卜;薯條,不太熱,普普通通;豉油汁雞肉&韓式辣雞肉,2者味道不錯,但冇咩特別,雞肉可以自己沾上芝士汁,芝士味道不濃。炸物拼盤:一樣有炸蝦薯條,仲有炸餃子同炸雞,炸餃子不錯,炸雞就麻麻,雞肉好dry,炸得唔夠脆。石頭鍋飯:配料豐富,熱辣辣,味道正常,因為好

石頭鍋飯:配料豐富,熱辣辣,味道正常,因為好難會唔好食,韓國餐廳必備之菜式。

乳酪袖子橙汁:橙汁味較重,有少少乳酪味,淡淡得來又酸酸地,幾fresh。

士多啤梨沙冰:士多啤梨味濃郁,頗為甜,但好飲既👍

整體來說,食物不是特別好味,價錢尚可以接受,4個人平均$180左右,飲品反而出色且packing靚靚地。
2016-12-27
$180 (Dinner)