2019-05-13
最鍾意周圍試唔同嘅串燒小店🍢♨️上次去大埔搵到間好好味嘅串燒店,今次試下附近嘅另一間😝小店座位唔多,但係可以坐出店外位置, 喜歡平民化嘅感覺😊🍢每樣嗌咗少少試下, 免得眼闊肚窄🥴🔸 燒扇貝($70兩隻) 幾大隻,面有好多蒜蓉,仲有粉絲及蔥🔸 是日推介係麻辣東風螺($43) 本身鍾意食東風螺,因為好有風味,而且麻辣味夠香夠惹味😋🔸牛舌($22) 厚厚地有咬口,調味唔錯😗🔸安格斯牛($30) 有牛香,但我個人鍾意食生啲嘅牛,所以略然覺得老咗啲啲🔸雞軟骨及雞腎(各款$19兩串) 呢個抵食,而且有咬口,爽爽地😉🔸羊架($32) 幾嫩滑, 如果有孜然粉就好啦☺️🔸秋刀魚($24)🐟 有檸檬,所以唔會太腥🔸魷魚筒($55)🦑 都幾多,有魷魚香,但如果有燒汁就更加好🤪🔸雞翼($14)最好係開咗邊,方便咬, 不過調味重咗啲啲,有點咸🔸燒茄子🍆($32) 原條,超多蒜蓉🔸五花腩串($12) 調味唔錯,不過略嫌老咗少少小店老闆非常有善,而且串燒價錢合理,真係良心小店,值得支持🤲
小店座位唔多,但係可以坐出店外位置, 喜歡平民化嘅感覺😊
🍢每樣嗌咗少少試下, 免得眼闊肚窄🥴
🔸牛舌($22) 厚厚地有咬口,調味唔錯😗
🔸羊架($32) 幾嫩滑, 如果有孜然粉就好啦☺️