2020-08-23
零經驗寫食評,幫襯The Fat Oyster都好多年,介紹咗俾佢的朋友個個到依家都幫襯緊佢哋。今晚去咗個朋友屋企食飯,原本佢叫我介紹食蠔的鋪頭俾佢,結果見到個冰袋唔係The Fat Oyster,啲蠔又無平時咁新鮮,問朋友佢哋今日無開咩?朋友話上咗openrice見到啲食評好差,費事搏啦😅。吓,我上星期六先去完食,啱啱貨到,平時食開佢哋獨家代理愛爾蘭GG蠔,超級好味,鮮甜厚肉又濃味,跟住選埋白珍珠,問老闆娘仲有咩介紹,佢叫我選majestic, 佢話白珍珠今日無咁靚,瘦少少,如果你好想食,我GG選肥啲俾你。平時我實聽佢介紹,點知我朋友一定想食,結果上枱GG特別靚,白珍珠係瘦啲,但都新鮮。講真依家做生意好似佢咁誠實都好少㗎,加上佢哋免費開蠔,又唔衝水,開得靚,價錢又平,買一打送6隻平過出面20-30%,開咗太瘦又唔俾客,係度買一路都係信心質素保證。頭先看完啲負評,笑了😅,幫襯都無都可以評頭品足,義憤填膺。大家應該上佢個社交平台page上 thefatoyster2016看下佢哋產品每日出得幾誇張。生蠔靚唔使講,特別留意佢的牛扒一流。我駡鬼我朋友你唔信佢都信下我幫襯佢哋咁耐啦,來來去去都
我駡鬼我朋友你唔信佢都信下我幫襯佢哋咁耐啦,來來去去都係話人態度唔好,咁就驚到唔敢訂,諗吓點解會對你態度唔好呢?
希望佢哋繼續努力加油,香港需要一些有質素要求高的小商店,否則真係以後食蠔要去超市或高檔餐廳啦。
一個支持有品質小店的食客