西貢一日遊去到最尾既一餐😁😁去之前,講真係因為佢嗰境,outdoor對住個海食泰國菜,真係好有旅行既感覺😎😎不過啲野食絕對係正,份量又多,仲要唔貴,“真心推介”👍🏻👍🏻先黎個軟殼蟹柚子沙律,軟殼蟹正常,柚子沙律調味好好,酸甜辣balance得好,好開胃~~之後黎個細既小食拼盤(蝦餅/魚餅/素春卷/雞卷),應該全部都係自家既。蝦餅蝦味夠重,爽口彈牙!魚餅好鬆軟,香料mix得好惹味,一啲都唔腥~雞卷幾特別,之前未食過,似扎肉卷,但係肉質軟滑多汁啲,唔錯!春卷就正常發揮啦~每樣有4件,其實4個人都夠食🤭再黎今晚最愛,“鹽燒牛舌心”~~勁厚身,超爽口,沒筋,牛味濃,沒得挑剔,好過唔少日本鋪囉!就咁食都夠晒味,配沙嗲醬就添番啲泰式風味,下次一定encore😍跟住就係汁燒魷魚筒,燒得幾好,唔會乾,仲好軟滑,配左個辣汁,我就辣得好過癮,不過唔食得辣就唔好點😅本來諗住留肚試甜品,但係佢啲份量太大,最終聽老闆話飲個椰青,佢話係全年之中最甜~係幾清甜多水既,清番啲油膩感同消下滯😌P.S 平日都最好訂位,可以request戶外近海位置,感覺正好多~~
西貢一日遊去到最尾既一餐😁😁

軟殼蟹柚子沙律

小食拼盤 (細)

鹽燒牛舌心

汁燒魷魚筒

椰青
2022-04-29
Type of Meal
Dinner
小食拼盤 (細)
鹽燒牛舌心