2020-05-06
最辛苦工作嘅一日,就當然要慰勞自己啦, 咁我就同朋友一齊去呢一間為食仔度食火鍋。 其實呢一間嘢係朋友介紹,佢事先已經訂咗位咁我朋友介紹, 咁當然信佢 ,因為佢係食家。 裏面環境都尚算寬敞,都好似一般嘅火鍋店咁樣,咁其實坐得舒舒服服就ok啦。麻辣雞煲: 呢個麻辣雞煲我覺得佢啲雞都算幾滑,而且我淨係嗌bb辣,已經覺得啲辣嘅味道都唔錯。 辣味恰到好處而且啲雞都幾滑再加埋其他配菜例如有洋蔥加埋啲蒜頭 ,夾埋嚟食自己、已經覺得好好味,所以其實都唔需要點其他醬料。黑松露鮮蝦餃: 食完個雞煲,我哋就用清湯嚟打邊爐, 大概煮五至七分鐘左右,啲餃其實都已經可以食,呢個餃我覺得都幾好食, 因為啲蝦幾爽口,加咗少少豬肉,而個主角就係啲黑松露,味又香食嘅都食到有黑松露味,感覺非常良好,如果鍾意食黑松露嘅朋友可以試下。芝士墨魚丸: 呢個芝士墨魚丸,墨魚都幾爽 同埋食丸都知道鐘意大大粒,感覺上啲丸都幾彈牙幾爽口,大家可以一試。牛邊抓: 真係第一次食呢個牛邊抓 ,先知道原來係近肋骨位置, 佢呢個牛肉冇乜肥膏 ,但係見到佢好似有少少食到有啲牛筋嘅位置感覺相當特別,而且味道亦都有特別嘅牛味。 真係嘅,你要食過先知道嘅味
牛邊抓: 真係第一次食呢個牛邊抓 ,先知道原來係近肋骨位置, 佢呢個牛肉冇乜肥膏 ,但係見到佢好似有少少食到有啲牛筋嘅位置感覺相當特別,而且味道亦都有特別嘅牛味。 真係嘅,你要食過先知道嘅味道,因為本人覺得幾好味同感覺好特別, 原來食牛都真係有好多part可以食,同埋味道都唔同。 點埋啲醬料 ,又可以食到唔同嘅層次。
最後我同朋友飲埋個菠蘿同柚子沙冰就閃人, 我覺得沙冰都唔錯,因為食完個麻辣雞煲杯沙冰解喝而且好飲 。 如果大家行開旺角呢一頭可以試下。