2023-04-20 54 views
喺大圍唔知食乜好,咁啱見到好多人排呢間,把心一橫決定試下佢,等左10分鐘就入座了。😗由於晚餐時間相當多人,我地只能同其他人搭檯,被安排左坐喺最角落嘅卡位,兩個人坐一邊都頗為擠迫,如果唔係太親密嘅朋友,個座位可能會有啲尷尬😳🍚燒鵝五寶飯 $78🍜燒鵝五寶瀨粉 $78 🌕🌕🌕🌕🌑同朋友嗌左同一個餐,唔同麵底。佢個瀨粉係古法濃湯瀨粉,有啲胡椒味,但未到一試難忘。燒鵝皮好脆,肉質鮮嫩多汁,但唔係太多肉,主要都係燒鵝皮😯油雞幾香😋都好嫩滑;燒腩仔皮好脆,肉唔會好鞋好老,肥瘦啱啱好👍🏼叉燒最有驚喜😋淋得黎有口感,同埋食到淡淡蜜汁甜味。外圍都燒到好香,但有兩舊窿左🤣鹹蛋就正常發揮~整體份量好大份,質素都中上,對得起價錢👍🏼🫕例湯(附送)🌕🌕🌕🌗🌑唔似味精湯,幾清甜😋仲有黃豆、粉葛、瘦肉等等,都幾足料,係有誠意嘅例湯👍🏼

🍚燒鵝五寶飯 $78
🍜燒鵝五寶瀨粉 $78 🌕🌕🌕🌕🌑
燒鵝皮好脆,肉質鮮嫩多汁,但唔係太多肉,主要都係燒鵝皮😯
油雞幾香😋都好嫩滑;
燒腩仔皮好脆,肉唔會好鞋好老,肥瘦啱啱好👍🏼
鹹蛋就正常發揮~
整體份量好大份,質素都中上,對得起價錢👍🏼

🫕例湯(附送)🌕🌕🌕🌗🌑