2021-05-17 49 views
放假嚟到荃灣見吓朋友, 晚餐就由地頭蟲帶路, 一路行一路好猶豫究竟去食咩呢, 因為完全偏離咗大型商場, 原來帶我哋去海壩街食韓國菜!鄰近屋邨嘅韓國菜小店又真係幾有驚喜!叫咗二人套餐B $215好耐冇食過人蔘雞湯, 尼度竟然有套餐, 一於試吓! 雞湯都幾香濃, 感覺好補身, 嫰滑雞肉沾椒鹽食一流!鐵板燒可以選擇牛/豬/雞肉, 我哋就揀咗牛肉, 牛肉大塊又夠份量, 香噴噴好惹味石頭飯都係揀咗牛肉, 好鍾意雜菜有咁多翠肉瓜呀! 飯粒夠乾身, 加入韓式辣椒醬拌勻食, 好好味前菜2款分別揀咗菠菜同芽菜, 味道唔錯加錢轉咗特飲分別係柚子梳打水 +$12, 咖啡沙冰 +$20另外仲單點咗其他食物尼度嘅韓式炸雞 $48 有5塊, 店員都會提供酸辣醬, 所以就當平平哋就食到雙拼炸雞啦!我就幾鍾意個韓式炒年糕 $38 幾抵食! 辣度適中, 入面都有幾塊魚糕片, 幾有誠意友人就特別鍾意泡菜豬肉豆腐湯$58, 熱辣辣嘅辣湯又幾好飲, 豆腐份量勁足, 相對泡菜再多啲就更加正!

叫咗二人套餐B $215
前菜2款分別揀咗菠菜同芽菜, 味道唔錯