2019-12-03
(文末有彩彈) 🌈🐣今天老闆請食飯😏餐廳的裝修好靚,店入面應該以魚🐟做主題,牆身以立體水彩畫了在水池中游緊嘅魚,天花亦吊住咗幾條大型竹製紙紮的魚,有啲似小學自製竹燈籠🏮,當然店入面嗰D大好多同埋靚好多。座位幾寬敞,坐得幾舒服,燈光柔和偏暗,適合一大班人飲酒吹水🍻,或者情侶👫過來食。一坐低就點了支清酒飲🍶,我比較愛店內的柚子酒,飲落香甜又有酒味,好意入口,適合女士👸🏻!先來一個香蔥吞拿魚茸薄脆, 我不吃蔥的, 同事幫我把吞拿魚上的香蔥撥走 , 很有愛🥰🥰 吞拿魚茸🦈非常軟滑,很香。雞泡魚干🐡,沾點蛋黃醬非常惹味,很適合配啤酒!雜錦刺身拼盤🐟🦐🦑🐙,最喜愛的是海膽有海水味,真係超鮮甜超好味,其他刺身都很新鮮,尤其是拖羅,拼盤中選用的是粉紅色的中拖羅,不是那種紅色沒有肥膏的拖羅,食落有非常香嘅吞拿魚油味,一級棒🥇再來是串燒,燒得很香脆,尤其是牛舌🐮👅,非常之香嘅牛油味,也不會很韌鰻魚卷,在卷物外鋪上了鰻魚,鰻魚很香軟亦沒有骨,飯卷中有芝士🧀,非常香口!老闆給我們在點了一板新鮮海膽,真係非常非常正,半碟
今天老闆請食飯😏
吞拿魚茸🦈非常軟滑,很香。
雞泡魚干🐡,沾點蛋黃醬非常惹味,很適合配啤酒!

老闆給我們在點了一板新鮮海膽,真係非常非常正,半碟有黑色的岩鹽,不要點太多會有點鹹(建議侍應可以解釋那一碟黑色像鹽的確實是什麼) 海膽的伴碟是青瓜🥒配埋一齊食,可以中和海膽有點膩的感覺(建議餐廳可以配紫菜包海膽食!)
再叫了明太子蟹肉石頭鍋飯🦀,份量不太大,食到好多蟹肉,明太子亦很香,飯入面配左一啲鹹菜,撈埋一齊食。但係略嫌鹹咗啲,米飯亦不夠香脆,有進步空間。
炸天婦羅,上碟很熱,蝦肉很新鮮,屬中高品質。
叫了一碟板燒和牛🐄,這個必需推薦!和牛伴碟分別有岩鹽,有籽的芥末醬,炸到很香脆的蒜片,我喜歡配蒜片食。廚師推介這是A4和牛,我估係佢煮到中間大概五成熟,非常軟熟,咬落啲油份泌哂出嚟,非常重牛香!十級推薦🎖🎖🎖

最後叫了一個紅豆燒年糕🍡,普普通通,年糕有點太粉,外皮燒得不夠香脆,中間不夠軟糯,可以做得更好。

最後老闆埋單,當然會偷望一下張單幾錢,這裏有驚喜!食咗兩大盤刺身,飲埋酒,食到好似任嗌咁滯,人均消費都係大概$400,絕對有下次!😎😎