2017-09-03
又到一年一度小妹生日,男友専登搵一間我會滿意餐廳,那就是焱丸水產!我十分滿意他今次安排😋我7點多到達已經坐無虛席,大家一早打電話留位。首先來個fresh fresh 日式沙律清清口腔味道,最愛上面日本蕃茄好甜有清新嘅味道。我點了杯無酒精飲料(青蘋果颱風乳酸 68元)又大杯,酸酸甜甜,當野飲解凍時,粒粒蘋果又可以食,十分抵飲。男朋友話要飲酒精飲品,平時啤酒飲得多,所以order(抽子啤酒 60元)甜甜地易入喉,㡳下仲有啲柚子食。有愛最愛帶天,大大片,口腔柔軟。正!海膽甜美,mix 二款海膽男友之愛。吞拿魚、三文魚、油金魚都大大片超新鮮及鮮甜。 話得招牌壽司,除咗好食都要靚靚外貌,有蛋絲,大大隻海膽、飛魚子、吞拿魚、蟹肉。多料少飯,港女之愛。四件壽司唔同味,一個人都可食曬!嘩燒蟹膏加蟹肉、蟹子仲有隻鵪鶉蛋一齊網爐烤熟,加上青瓜絲一齊食,口腔啖啖濃郁嘅蟹膏味。我男友話好食到連蟹蓋想食埋😜平時食燒物凍曬先到顧客手上,但這間磯燒有人即場在客人面前燒烤調味,上碟仲係熱烘烘,好夠味道。辣辣地烤到剛好!到主角出場焱丸活貝大盛,有大豪、珍寶帆立貝、鮑魚及蜆。員工以熟練手法將他們烤到剛巧熟,蠔咬落有pop
我7點多到達已經坐無虛席,大家一早打電話留位。
到主角出場焱丸活貝大盛,有大豪、珍寶帆立貝、鮑魚及蜆。
員工以熟練手法將他們烤到剛巧熟,蠔咬落有pop 一聲,好鮮甜。珍寶帶子好多汁,一d都不鞋口。正!鮑魚無諗過甘滑,彈牙呀!無沙硯正呀!我食到嘴舐舐
我男友不食飯睡不著,我叫了個海鮮炒飯作結!需然不算平,要600元一個人,但氹到另一半開心是值得!
順帶一提,店員會播生日歌,熄燈同你一齊唱,好有氣氛。