2014-03-05 1332 views
2月21日同朋友去了屯門食晚飯,上OPENRICE找到這間日式西餐廳,好似幾特別及幾吸引,所以我地3人就嚟左,因冇得訂枱的,不過7點幾都唔算好多人,餐廳俾我們想像中大及多位,仕應都好好禮貌.初初以為只有麵食,原來都有其它選擇,仲要唔少添呀.我們點左一個兩人套餐,有一個PIZZA及一碟麵,一碗湯,一杯飲品. 我們揀左一個洋麵屋PIZZA,一個白汁蟹肉意粉,另外再加左一個蕃茄三文魚意粉,白酒煮蜆,凱撒沙律.先嚟一碗湯,好清的,有少少味道,OK,凱撒沙律係好特別,同平時食開的唔同,有一隻溫泉蛋,一些火腿肉,西蘭花,菜,蕃茄,好味呀,好清新的感覺.白汁煮蜆一般,但都好多隻,唔係好重酒味,不過蜆肉都鮮甜. PIZZA反而俾我地想像中細個,但係好好味,好多料的,有些蕃茄醬,火腿,菠蘿,個PIZZA好香口好脆,仲要好熱架,好好味呀.白汁蟹肉麵,明明係蟹但係變左中蝦,味道都幾好呀,大蝦好爽口,白汁都唔會好濃的,幾好食呀.蕃茄三文魚意粉,三文魚都幾多呀,有些蕃茄,酸酸地都好開胃呀.我們一路食一路傾計,傾下傾下又幾小時,最後叫左一個蘋果批,好香呀,蘋果有三四片,有些忌廉,個酥好好味,好香口好脆,飲人回味呀
初初以為只有麵食,原來都有其它選擇,仲要唔少添呀.

我們一路食一路傾計,傾下傾下又幾小時,最後叫左一個蘋果批,好香呀,蘋果有三四片,有些忌廉,個酥好好味,好香口好脆,飲人回味呀.
溫泉蛋凱撒沙律
酒煮蜆
洋麵屋特式酥批
蕃茄三文魚意粉
白汁蟹棒意粉
蘋果批
2014-02-21
$100 (Dinner)
溫泉蛋凱撒沙律
洋麵屋特式酥批